Завршен Први ликовни конкурс у организацији ГЦ Кикинда

Ове године Геронтолошки центар, по први пут, организовао је ликовни конкурс за ученике нижих разреда основних школа у Кикинди и селима наше општине, с циљем продубљивања међугенерацијске сарадње, која је била и мото овогодишње Дечје недеље. Наша установа одувек се трудила да подржи значај размене знања и искуства деце са одраслим и старим члановима друштва, као и развој солидарности и међусобне повезаности.

Позив школама за учешће упућен је средином септембра, а тема је била „Моји бака и дека“. Драго нам је да можемо да саопштимо да су на конкурс пристигла чак 232 рада. Наша установа је, у складу са правилима конкурса, наградила најуспешније учеснике.

За ову прилику формиран је и стручни жири у саставу мр Мирослава Којић, Маријана Мирков и радни терапеути Геронтолошког центра. Жири је био мишљења да, пошто је предвиђено да награде добијају школе, не разматрају појединачно дечије цртеже, него да вреднују колекције радова по школама. У великој конкуренцији пристиглих радова било је веома тешко издвојити најуспешније. Као што то правила и налажу жири је одлучио да награди три школе које су овај пут за нијансу биле боље од осталих.

Овогодишњи добитници награда на Првом ликовном конкурсу Геронтолошког центра Кикинда су:
– Основна школа „Ђура Јакшић“
– Основна школа „Жарко Зрењанин“ и
– Основна школа „Јован Поповић“ из Кикинде.
Награде у виду спортских реквизита и школског прибора представницима школа уручио је директор Геронтолошког центра Светислав Вукмирица на пригодној свечаности, одржаној у понедељак 6. новембра.

Осталим учесницима конкурса се захваљујемо и позивамо их да узму учешће и следеће године, јер план је да овај ликовни конкурс постане традиционалан. Најуспешнији радови изложени су у просторијама оба дома Геронтолошког центра.