живот у дому

zivot-u-domu

Домови за стара и непокретна лица налазе се у лепом, непрометном делу Кикинде, са лепим и уређеним двориштима. Идеја је да живот у дому буде комфоран, топао и сигуран за наше кориснике.

Наше вишегодишње искуство у овом послу помогло нам је да успемо у тој намери. Наши корисници су задовољни, њихова препорука , као и препорука њихових ближњих чини нас срећним и указује да смо на правом путу.

Корисници имају 24-часовни надзор стручних сестара и неговатељица, као и лекара опште праксе. Свакодневно се (по потреби) врши провера виталних параметара , ТА, ШУК, ЕКГ. Редовно се спроводи терапија, како орална тако и сви облици парантералне терапије по потреби корисника и налога лекара.

Физиотерапеут је задужен за рад са пацијентима којима је потребна физикална терапија, ради што бржег оспособљавања и самосталног кретања нпр. после прелома кука, можданог удара…

Друштвени живот корисника је осмишљен од стране социјалног радника који је свакодневно присутан, са циљем да штити права корисника , као и да кроз креативне радионице, излете и дружења улепша њихов свакодневни живот.

Исхрана у дому је прилагођена старијој животној доби по стандардима Светске здравствене организације. Храна се редовно контролише од стране Завода за јавно здравље,а према сертификованом HACCP систему за припрему хране.