Октобар 2017. – месец посвећен старијим особама

Као и претходних година у Геронтолошком центру Кикинда обележен је месец посвећен старим особама – октобар. За кориснике наших услуга организован је низ активности: концерти, радионице, дружења, посете, обиласци и такмичења.
Ове године у гостима су нам била деца из вртића „Плави чуперак“ и „Полетарац“, ученици основних школа „Јован Поповић“, „Вук Караџић“ и „Ђура Јакшић“ и активисти Црвеног крста. Концерте за наше кориснике, ове године, одржали су дечији хор „Чуперак“, Фолклорно-певачка секција Клуба ГЦ Кикинда, КУД „Сунчана јесен“ и КУД „Еђшег“.
Кориснике и чланове Клуба током октобра угостили су деца и запослени у основним школама „Жарко Зрењанин“ и „Јован Поповић“, Центар за пружање услуга социјалне заштите, Удружење грађана „Моја креативна кућа“, Народни музеј Кикинда, Етно кућа „Торонтал“ из Руског Села и Општинско удружење пензионера из Кикинде у оквиру „Смотре народног стваралаштва“.
Чланови Клуба ГЦ Кикинда присуствовали су и обележавању јубилеја Клуба из Новог Бечеја, радионици у Музеју у оквиру пројекта „Local heritage for active in Banat“, спортском такмичењу у Новом Милошеву, екскурзији у Келебији у организацији Градске управе Кикинда и смотри хорова у Зрењанину.