Сарадња са Ученичким парламентима

Корисник Геронтолошког центра Богдан Шегрт био је гост на састанку Ученичких парламената основних и средњих школа из Кикинде. Ово је трећи састанак парламентараца у овом сазиву који је организован на иницијативу Ученичког парламента ОШ “Јован Поповић”, која је била и домаћин скупа. Тема овогодишњег састанка је удруживање, односно начин организовања младих некад и сад.
Састанку су присуствовали парламентарци из 11 основних и 3 средње школе. Наставница историје, Јелена Кнежевић је кроз презентацију, фотографије и видео записе презентовала историјски развој друштава и организација младих од Соколских друштава (период пре Другог светског рата) до данас. Причу су употпунили гости, учесници и актери неких од поменутих друштава и организација прошлих година.
Наш корисник Богдан Шегрт је на емотиван начин дочарао период у којем је одрастао, период пред Други светски рат, ратне године и период након завршетка рата. У свом казивању истицао је вредности које су биле од изузетне важности за млад свет – описмењавање, образовање, поштовање. Други гост на овом дружењу био је Саша Чолак, дугогодишњи учесник радних акција. Он је учеснике скупа врло живо причом водио кроз радне акције и указао на значај и вредност радних акција за младе и друштво уопште. Гошћа Гордана Перуновић Фијат је са носталгијом говорила о периоду сазревања и о животу младих 70-тих година у нашем граду. Богат културно-уметнички и спортски живот доступан младима, поштовање и “фер-плеј” су важне карактеристике тог времена.
У другом делу састанка било је разговора о томе како се млади удружују и организују данас.