Министар Ђорђевић посетио Геронтолошки центар Кикинда

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић у оквиру посете Кикинди обишао је и Геронтолошки центар. То приликом изјавио је да ће Министарство са планираних 240 милиона динара, између осталог, подржати пројекте изградње и реконструкције објеката домова за старе при кикиндском Геронтолошком центру.

„Изградња нове зграде на месту дотрајалих монтажних објеката у оквиру Старог дома за старе у Кикинди, наставак реконструкције зграде Новог дома, као и реконструкција објекта будућег прихватилишта, пројекти су које ће Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања свакако подржати, а средства су већ обезбеђена“, казао је Министар.

“Спремно дочекујемо период који је испред нас, а све у сврху решавања постојећих проблема, односно како би Геронтолошки центар био, у правом смислу речи најбољи, а да корисници имају од тога највише”, рекао је Светислав Вукмирица, директор Геронтолошког центра Кикинда.

У оквиру посете Министар Ђорђевић је одржао и састанак са директорима свих кикиндских установа које су у надлежности овог Министарства и представницима локалне самоуправе и том приликом представио планове и улагања у социјалну заштиту у наредном периоду.

Gerontološki centar KikindaGerontološki centar KikindaGerontološki centar KikindaGerontološki centar KikindaGerontološki centar Kikinda