Уручене награде најуспешнијим учесницима ликовног конкурса

У Геронтолошком центру додељене су награде за најбоље радове на ликовном конкурсу „Бака и дека“, који је почетком октобра расписала наша установа. Награде у виду школског прибора и опреме, на данашњој пригодној свечаности, уручио је директор Геронтолошког центра Светислав Вукмирица.

Другу годину заредом, Геронтолошки центар расписао је ликовни конкурс, намењен ученицима нижих разреда основних школа са територије нашег града, са циљем продубљивања међугенерацијске сарадње.

 -Циљ овог конкурса био је да укључимо младе људе и да се комуникација између деце и старијих подигне на много виши ниво. Некада су та веза, осећај давања и солидарности, и уопште однос младих људи према старима били другачији. Данас смо сведоци тога да цео свет иде ка индивидуализму и да су људи окренути сами себи, а ми се трудимо да то поправимо и да нашим корисницима пружимо и социјалну интеракцију са младим људима – рекао је директор Геронтолошког центра, Светислав Вукмирица.

Позив за учешће упућен је свим основним школама, а на овогодишњи конкурс пристигло је преко 400 радова из 12 школа. Прошле године врендоване су колекције радова по школама, док су овога пута награђени појединци. Жири у саставу мр Мирослава Којић и Маријана Мирков и овог пута имао је тежак задатак да изабере најуспешније радове. Ове године за нијансу бољи од осталих били су: прву награду освојила је ученица 4. разреда ОШ „Ђура Јакшић“ из Кикинде Сара Рофа, други је био Душан Даилов из Руског Села, док је треће место освојила Тијана Стојковић из ОШ „Вук Караџић“. Ове године додељена је и специјална награда за изузетан допринос овом конкурсу који је добило комплетно одељење IV2 ОШ „Ђура Јакшић“ на челу са учитељицом Данијелом Драгин:

Наша школа често учествује на ликовним конкурсима, а моје колеге и ја се увек трудимо да што више деце укључимо у то. Тема „Бака и дека“ је врло интерсантна, и било нам је лако да инспиришемо децу за рад. Користили смо рециклажни материјал, туш, водене боје и темпере, и они су одлично урадили свој посао. Захвални смо што смо освојили награду, а ја сам вома поносна на рад својих ученика.