Манифестација “Октобар – месец посвећен старијим особама”

У Геронтолошком центру Кикинда је, као и сваке године, обележен месец посвећен старијим особама – октобар. За кориснике услуга организован је низ активности: приредбе, радионице, дружења, посете, обиласци и екскурзија.

Ове године у гостима су нам била деца из вртића „Плави чуперак“ и „Бамби“, ученици основних школа „Јован Поповић“, „Вук Караџић“ и „Ђура Јакшић“. Приредбе за наше кориснике, ове године, одржали су и подмладак АДЗНМ “Гусле”, Певачка секција Клуба ГЦ Кикинда и КУД „Сунчана јесен“.

Кориснике и чланове Клуба током октобра угостило је Удружење грађана „Моја креативна кућа“, Народни музеј Кикинда и Дом за старе и пензионере у Молу у оквиру “Дружења уз поезију”, где су корисници домова из окружења презентовали своје литерарне радове.

Чланови певачке секције Клуба учествовали су на смотри хорова у Зрењанину и на “Смотри народног стваралаштва” у организацији Општинског удружења пензионера из Кикинде.
За кориснике и чланове Клуба Геронтолошког центра организована је и екскурзија на Фрушку гору, приликом које су обишли манастире Раковац и Раваницу у Врднику и етно-село “Врдничка кула”.

Од 1. октобра отворен је и ликовни конкурс за ученике нижих разреда основних школа у организације наше установе. Резултати конкурса и додела награда биће уприличени током новембра.