Адаптиране просторије Клуба Геронтолошког центра

Објекат бивше I Mесне заједнице у Улици браће Лаковић у Кикинди, који су и до сада користили чланови Kлуба Геронтолошког центра, добио је потпуно нов изглед. Средства у износу од милион динара обезбедили су Геронтолошки центар и локална самоуправа.

Клуб Георнтолошког центра у Кикинди, након санације пружиће својим члановима нове могућности и услове боравка у њему. Директор Геронтолошког центра, Светислав Вукмирица, каже да ће старији суграђани од данас моћи да користе просторије Клуба у целодневном термину.

– Пензионери ће моћи током целог дана да користе ове просторије, са богатим садржајем и свим оним што им је потребно. Клуб ће бити на располагању и нашим корисницима, а желимо да уведемо и трећу услугу, која се односи на дневни боравак. Желимо да нашим суграђанима омогућимо да овде квалитетно проведу период од неколико сати током којих њихови најближи нису у могућности да буду са њима. Циљ нам је добијање нове лиценце, што би значило и отварање нових радних места и запошљавање пет до десет стручних људи – каже Вукмирица.

Гост приликом отварања просторија био је и градоначелник Павле Марков, који је истакао да је социјална заштита један од приоритета локалне самоуправе:

– Град има посебну врсту бриге како о нашим најмлађим, тако и о најстаријим суграђанима. Овај објекат који је реконструисан и прилагођен, пружиће добре услове за боравак старијих лица. Што се тиче уложених материјалних средстава ово можда није капитални пројекат, али је веома значајан јер ће старији суграђани моћи сада у већем броју да бораве овде што ће олакшати живот како њима тако и њиховим породицама – рекао је Марков.

Градоначелник Павле Марков најавио је и низ капиталних пројеката који ће бити реализовани у 2018. години, окренутих управо суграђанима старије животне доби.

 Овим је отворена сезона и будућих важних пројеката намењених побољшању стандарда живота суграђана трећег животног доба. Ове године идемо у рекострукцију Геронтолошког центра у Улици генерала Драпшина. Радови ће почети априла а за ту намену државна канцеларија за јавна улагања издвојила је 33 милиона динара. Уједно, у току је израда пројектне документације за будућу изградњу павиљона у Старом дому, а ови пројекти ће, како је градоначелник Марков и најавио, свакако знатно утицати на квалитетнији живот наших настаријих суграђана. Геронтолошки центар показао се као више него квалитетан партнер који поседује сопствену иницијативу. Самим тим не морамо увек ми из градске управе да упиремо прстом и указујемо на потребе у институцијама као што је често случај, рекао је Марков.