Војвођанска банка донирала 10 рачунара Геронтолошком центру

Захваљујући донацији Војвођанске банке, кикиндски Геронтолошки центар од данас је опремљенији за чак 10 рачунара. Током октобра, који је иначе месец солидарности са старим лицима, Војвођанска банка покренула је велику друштвено одговорну акцију помоћи установама социјалне заштите. Како је најављено, та компанија ће до краја године поклонити укупно 190 рачунара, а донацијом ће бити обухваћено 12 геронтолошких центара у Србији.
Напомињући да Војвођанска банка традиционално поклања рачунаре здравственим, образовним и другим установама, Зорица Џида, директорка сектора Друштвено одговорног пословање компаније је истакла: “Опремање геронтолошких центара посебно је важан део ове акције, јер помаже и старијим особама да се укључе у дигиталну трансформацију и тако умногоме олакшају своју свакодневицу. Помажу нам да се боље информишемо и повезују нас са најближима.”
У име домаћина, Светислав Вукмирица, директор Геронтолошког центра Кикинда, захвалио се Војвођанској банци и истакавши да верује да ће се захваљујући донацији делимично неутралисати физичка удаљеност породица и пријатеља од корисника који бораве у Дому за старе, као и да ће дигитална комуникација омогућити њихово додатно повезивање.
donacija-racunari

Svetislav Vukmirica - Zorica Dzida