Октобарске активности у Геронтолошком центру Кикинда

Као и сваке године, манифестација “Октобар – месец посвећен старијим особама” обиловала је низом активности у којима су учествовали многобројни гости, корисници, чланови Клуба и запослени у Геронтолошком центру Кикинда.

Манифестацију су отворили чланови певачке секције Клуба Геронтолошког центра и подмаладак Академског друштва за неговање музике “Гусле” из Кикинде. Културно уметничко друштво “Сунчана јесен” улепшала је дан корисницима Старог дома, док су приредбе и радионице у обе организационе јединице одржала деца из вртића “Полетарац” и “Мендо” и ученици основних школа “Јован Поповић”, “Ђура Јакшић” и “Вук Караџић” из Кикинде. Ђаци ОШ “Жарко Зрењанин” и “Фејеш Клара” су такође били у посети нашој установи, где су провели време дружећи се са корисницима.

Током октобра организоване су и посете Народном музеју у Кикинди и “Mokrin House-у” у Мокрину, а са члановима удружења грађана “Моја креативна кућа” одржана је радионица у Клубу “Браћа Лаковић”. Корисници нашег дома били су и у гостима Дома за старе и пензионере у Молу, где су време провели дружећи се, слушајући и читајући поезију.