Реновирана и проширена амбуланта у Новом дому

Амбуланта у Новом дому Геронтолошког центра проширена је и осавремењена новом медицинском опремом. Пре реновирања била је смештена у једној просторији, што није задовољавало потребе корисника и запослених.

Осим проширења и адаптације купљени су у нови ЕКГ апарат, оксиметар, инхалатор, као и апарати за мерење притиска и шећера у крви. Осавременили смо и физикалну терапију. Купљени су масажери за рамени појас, леђа, лумбални део стопала – рекао је Светислав Вукмирица, директор Геронтолошког центра.

Амбуланта је уједно и контролни центар за видео надзор који покрива унутрашњост објекта и дворишни простор. Новац за радове и опремање у износу од два милиона динара заједнички су обезбедили Геронтолошки центар у Покрајински секретаријат за социјалну политику.

У Геронтолошком центру постоји листа чекања за непокретне и тешко покретне кориснике и радимо на томе да се изгради нова зграда у Старом дому на месту садашњих дотрајалих бунгалова. Са новим објектом проширили бисмо капацитете како би на располагању имали 90 уместо садашњих 70 кревета. По добијању грађевинске дозволе и завршетка пројекта за нову зграду ушли смо у фазу усклађивања пројектно-техничке документације са Канцеларијом за управљање јавним улагањем Владе Републике Србије. То нам даје наду да ћемо у скорије време успети да реализујемо овај пројекат. За изградњу зграде потребно је 120 милиона динара, док је за набавку опреме и намештаја неопходно 50 милиона динара – додао је Вукмирица.

Gerontološki centar Kikinda
Нова амбуланта у Новом дому
Gerontološki centar Kikinda
Директор Вукмирица и др Савић
Gerontološki centar Kikinda
Део нове опреме