У Геронтолошком центру обележена слава и представљене адаптиране просторије

Запослени и корисници услуга  Геронтолошког центра Кикинда у петак су обележили крсну славу – Рођење Пресвете Богородице. Обележавању крсне славе, поред домаћина, присуствовали су и Ненад Нерић, државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Сузана Мишић помоћница министра,  Предраг Вулетић, ресорни покрајински секретар, градоначелник Кикинде Павле Марков, начелник Севернобанатског округа Никола Лукач, представници многих установа и домова, као и гости из Црне Горе и Босне и Херцеговине.

Домаћини су овом приликом представили нови изглед адаптираних просторија Новог дома. Радове вредне 33 милиона динара финансирала је Канцеларија за јавна улагања Републике Србије. Поткровље зграде преуређено је у канцеларије за запослене, док су садашње канцеларије адаптиране у четири једнокреветна апартмана.

Завршили смо озбиљан пројекат који је финансирала Канцеларија за јавна улагања. Желим да нагласим да је ове године у ову установу уложено укупно 45 милиона динара и то од свих нивоа власти. Овим се наш посао не завршава. Желимо да у Старом дому изградимо нову зграду која ће заменити четрдесетак година старе павиљоне– казао је директор дома Светислав Вукмирица.

Градоначелник Кикинде, Павле Марков, сагласан је да нашим најстаријим суграђанима, корисницима ове установе социјалне заштите, треба обезбедити квалитетнији смештај:

Ово је сада веома уређен објекат. Драго ми је што ће се наставити овим темпом. Геронтолошки центар је номиновао своје пројекте. То су учиниле и остале установе, а све у циљу развоја нашег града– навео је Марков.

Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова, Предраг Вулетић, изјавио је да у Војводини постоји 27 установа социјалне заштите, од тога 16 геронтолошких центара. Током последње две године, у њихов рад је уложено 460 милиона динара. У децембру се очекује расписивање још једног конкурса за унапређење рада у социјалним установама.