U Gerontološkom centru obeležena slava i predstavljene adaptirane prostorije

Zaposleni i korisnici usluga  Gerontološkog centra Kikinda u petak su obeležili krsnu slavu – Rođenje Presvete Bogorodice. Obeležavanju krsne slave, pored domaćina, prisustvovali su i Nenad Nerić, državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Suzana Mišić pomoćnica ministra,  Predrag Vuletić, resorni pokrajinski sekretar, gradonačelnik Kikinde Pavle Markov, načelnik Severnobanatskog okruga Nikola Lukač, predstavnici mnogih ustanova i domova, kao i gosti iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Domaćini su ovom prilikom predstavili novi izgled adaptiranih prostorija Novog doma. Radove vredne 33 miliona dinara finansirala je Kancelarija za javna ulaganja Republike Srbije. Potkrovlje zgrade preuređeno je u kancelarije za zaposlene, dok su sadašnje kancelarije adaptirane u četiri jednokrevetna apartmana.

Završili smo ozbiljan projekat koji je finansirala Kancelarija za javna ulaganja. Želim da naglasim da je ove godine u ovu ustanovu uloženo ukupno 45 miliona dinara i to od svih nivoa vlasti. Ovim se naš posao ne završava. Želimo da u Starom domu izgradimo novu zgradu koja će zameniti četrdesetak godina stare paviljone– kazao je direktor doma Svetislav Vukmirica.

Gradonačelnik Kikinde, Pavle Markov, saglasan je da našim najstarijim sugrađanima, korisnicima ove ustanove socijalne zaštite, treba obezbediti kvalitetniji smeštaj:

Ovo je sada veoma uređen objekat. Drago mi je što će se nastaviti ovim tempom. Gerontološki centar je nominovao svoje projekte. To su učinile i ostale ustanove, a sve u cilju razvoja našeg grada– naveo je Markov.

Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, Predrag Vuletić, izjavio je da u Vojvodini postoji 27 ustanova socijalne zaštite, od toga 16 gerontoloških centara. Tokom poslednje dve godine, u njihov rad je uloženo 460 miliona dinara. U decembru se očekuje raspisivanje još jednog konkursa za unapređenje rada u socijalnim ustanovama.