актуелности

ГЦ Кикинда пријатно изненадио своје кориснике

У Организационој јединици “Стари дом” ГЦ Кикинда данас су свим корисницима који се делимично или у потпуности финансирају из Буџета РС подељени лепи поклони у виду гардеробе и обуће. Поклоне је обезбедио Геронтолошки центар Кикинда, а уручењу су присуствовали в.д. директора Немања Радин и остали запослени у Старом дому.

Прочитај више

Уприличена прослава рођендана корисника

После дуге паузе проузроковане пандемијом COVID-19 поново је уприличена прослава рођендана наших корисника. Овог пута слављеници су били сви корисници оба дома који су рођени у периоду јануар-април. Уз пригодан културно-уметнички програм и дружење сви слављеници и гости су послужени и великом рођенданском тортом. Надамо се да ће ова лепа традиција бити настављена и у…

Прочитај више

Одржана радионица – Осликавање платна

У Новом дому Геронтолошког центра Кикинда одржан је први део радионице у којој су корисници обе организационе јединице прошли обуку осликавања платна бојама за текстил. План је да се овај вид креативног стваралаштва омогући свим заинтересованим корисницима у активностима које ће уследити у наредном периоду.

Прочитај више

Обележен дан жена у Геронтолошком центру

Међународни Дан жена 8. март, као и сваке године, обележен је у обе организационе јединице Геронтолошког центра Кикинда. Свим женама су уручени пригодни поклони које су израдили корисници у оквиру радно-окупационе терапије.

Прочитај више

Новогодишње активности у ГЦК

Као и сваког децембра у Геронтолошком центру Кикинда корисници су у оквиру радне терапије учествовали у украшавању дома, а уприличен је и долазак Деда Мраза, који им је уз најбоље жеље поделио новогодишње пакетиће. У обе организационе јединице организована је и традиционална новогодишња томбола, где су корисници и Старог и Новог дома освајали награде у…

Прочитај више

Дружење корисника уз кување котлића

У Геронтолошком центру Кикинда организовано је дружење корисника и запослених из обе организационе јединице. Циљ окупљања био је разбијање монотоније врелих летњих дана и међусобно упознавање корисника из Старог и Новог дома. Уз добру атмосферу уприличено је и кување котлића. Заједнички ручак послужен је у хладовини парка у ОЈ Стари дом.

Прочитај више

Организован излет за кориснике

После више од годину и по дана карантина због панедемије изазване обољењем Covid-19 корисници Геронтолошког центра Кикинда су изашли у природу. Организована је полудневна посета градском излетишту Старо језеро. План је да се током лета омогући свим корисницима који то желе да посете пригодна и интересантна места у граду и околини.

Прочитај више

Поново су омогућене посете корисницима у ГЦ Кикинда

На основу Инструкције о начину рада установа социјалне заштите за смештај корисника приликом организовања посета корисницима на смештају, који је донео Кризни штаб за здравство Владе Републике Србије 5. јуна 2020, поново су омогућене посете корисницима наше установе. Посете у трајању од 15 минута у дворишту Установе уз све мере заштите (ношење заштитне маске и…

Прочитај више