život u domu

zivot-u-domu

Domovi za stara i nepokretna lica nalaze se u lepom, neprometnom delu Kikinde, sa lepim i uređenim dvorištima. Ideja je da život u domu bude komforan, topao i siguran za naše korisnike.

Naše višegodišnje iskustvo u ovom poslu pomoglo nam je da uspemo u toj nameri. Naši korisnici su zadovoljni, njihova preporuka , kao i preporuka njihovih bližnjih čini nas srećnim i ukazuje da smo na pravom putu.

Korisnici imaju 24-časovni nadzor stručnih sestara i negovateljica, kao i lekara opšte prakse. Svakodnevno se (po potrebi) vrši provera vitalnih parametara , TA, ŠUK, EKG. Redovno se sprovodi terapija, kako oralna tako i svi oblici paranteralne terapije po potrebi korisnika i naloga lekara.

Fizioterapeut je zadužen za rad sa pacijentima kojima je potrebna fizikalna terapija, radi što bržeg osposobljavanja i samostalnog kretanja npr. posle preloma kuka, moždanog udara…

Društveni život korisnika je osmišljen od strane socijalnog radnika koji je svakodnevno prisutan, sa ciljem da štiti prava korisnika , kao i da kroz kreativne radionice, izlete i druženja ulepša njihov svakodnevni život.

Ishrana u domu je prilagođena starijoj životnoj dobi po standardima Svetske zdravstvene organizacije. Hrana se redovno kontroliše od strane Zavoda za javno zdravlje,a prema sertifikovanom HACCP sistemu za pripremu hrane.