Manifestacija „Oktobar – mesec posvećen starijim osobama“

U Gerontološkom centru Kikinda je, kao i svake godine, obeležen mesec posvećen starijim osobama – oktobar. Za korisnike usluga organizovan je niz aktivnosti: priredbe, radionice, druženja, posete, obilasci i ekskurzija.

Ove godine u gostima su nam bila deca iz vrtića „Plavi čuperak“ i „Bambi“, učenici osnovnih škola „Jovan Popović“, „Vuk Karadžić“ i „Đura Jakšić“. Priredbe za naše korisnike, ove godine, održali su i podmladak ADZNM „Gusle“, Pevačka sekcija Kluba GC Kikinda i KUD „Sunčana jesen“.

Korisnike i članove Kluba tokom oktobra ugostilo je Udruženje građana „Moja kreativna kuća“, Narodni muzej Kikinda i Dom za stare i penzionere u Molu u okviru „Druženja uz poeziju“, gde su korisnici domova iz okruženja prezentovali svoje literarne radove.

Članovi pevačke sekcije Kluba učestvovali su na smotri horova u Zrenjaninu i na „Smotri narodnog stvaralaštva“ u organizaciji Opštinskog udruženja penzionera iz Kikinde.
Za korisnike i članove Kluba Gerontološkog centra organizovana je i ekskurzija na Frušku goru, prilikom koje su obišli manastire Rakovac i Ravanicu u Vrdniku i etno-selo „Vrdnička kula“.

Od 1. oktobra otvoren je i likovni konkurs za učenike nižih razreda osnovnih škola u organizacije naše ustanove. Rezultati konkursa i dodela nagrada biće upriličeni tokom novembra.